Çin'den Al Dış Ticaret, Tedarik ve Danışmanlık....Çin Malı Kalitelidir!...
 
ANASAYFA HAKKIMIZDA NEDEN ÇİNDENAL? İŞ YAPISI PROJE REFERANS İLETİŞİM
 
 
Ertuğrul Günay: Çin uçak seferleri yetersiz

Çin’in ticaret, ekonomi, kültür ve turizm alanlarında işbirliği yapmamız gereken bir ülke olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çin’e uçak seferlerinin yetersizliğine değindi.

Ertuğrul Günay, Türk Hava Yolları ile görüştüklerini ve sefer sayısını 7 güne çıkartmak istediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Çin ile ekonomik ve ticari ilişkilerin yanında kültür ve turizm ilişkilerini de kurmak istediklerini söyledi. Şahnghay Expo 2010′da düzenlenen Türk Günü’ne katılan ve Türkiye pavyonunun sponsor eksikliğinden yakınan Bakan Günay, “İyi şehir, iyi yaşam” temasıyla Expo’da en çok ziyaretçi çeken dördüncü ülke olan Türk pavyonunu gezdi.

Şanghay’da da Kültür ve Turizm Müşavirliği açmayı düşündüklerini kaydeden Ertuğrul Günay, “Şu anda Çin’e uçak seferleri yetersiz. Sefer sayımız 7 güne çıkartılacak. Çin’in değişik şehirlerine yapılan sefer sayılarımız haftada 25′i bulacak. THY ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Çin ziyareti sırasında Şian’daki müzeyi de ziyaret ettiğini belirten Günay, şöyle konuştu: “Müzelerden ve antik kentlerden çok etkilendim. Yıllardır Ankara’da Hipodrom alanında yapmak istediğim Kültür Merkezi projesini hayata geçiremedik. İçim buraları görünce çok acıdı. Hala birçok kurum ile yazışmalar devam ediyor. Anlaşma sağlanamadı. Hala belediyelerden ve Genelkurmay’dan yazı bekliyoruz.”